Professorat

Aina Monferrer

mestresclassbaner2

Dossier d’aprenentatge final

Sóc Aina Monferrer, una estudiant borrianenca de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC. Actualment combine els meus estudis d’aquest Grau amb una beca predoctoral a la Universitat Jaume I de Castelló. Aquest vídeo és la part final del dossier (...)

Albert Maynegra

mestresclass2

Recordem fòrmules matemàtiques des del pensament absurd

El vídeo ens pot ajudar a recordar fórmules de matemàtiques, física… a partir del pensament absurd. Com a exemple, aquí teniu l’equació de 2n grau de matemàtiques… Quant al procés d’elaboració d’aquest clip, no sabia (...)

Anna Carmona Alcolea

mestresclass

Cuidem els nostres avis

L’aprenentatge servei ha impregnat l’ideari de l’Escola Solc Nou i actualment desenvolupem 7 projectes APS. Tots els alumnes que estudien cicles formatius a la nostra escola fan alguna experiència d’aquest tipus, que combina els processos d’aprenentatge (...)

Anna Maria Agustí Flores

flores

Adquisició i aprenentatge de la llengua catalana

Sóc Anna Maria Agustí, tinc 46 anys i sóc actriu i cantant. Estudio el Grau de Llengua i Literatura Catalanes a la UOC pel plaer i el desig de conèixer més a fons la meva llengua i cultura. M’il·lusiona i m’esperona poder penjar el vídeo que (...)

Benjamí Anglada Arenas

mestresclass2

Operacions amb fraccions algebraiques

 El vídeo el vam realitzar amb un programari de captura de vídeo per a l’assignatura de matemàtiques de 1r de Batxillerat. El tema que desenvolupa són les operacions amb fraccions algebraiques dintre del tema de polinomis.

Carme Bové

cbove

El dossier d’aprenentatge, en vídeo

Totes les practiques d’avaluació continuada (PAC) que plantejo a l’assignatura Adquisició i aprenentatge de la llengua catalana, del grau de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC, consisteixen en la realització d’una tasca i en la reflexió (...)

Daniel Gabarró

gavarro

Català: com millorar l’ortografia

El vídeo, realitzat per Daniel Gabarró, explica com ensenyar l’alumnat a realitzar el gest mental que fan les persones amb bona ortografia. El resultat és reduir les faltes ortogràfiques entre un 50 i un 80% en poc de temps. Una vegada interioritzat (...)

David Pinyol

googleearth

Whispering shadows

Al vídeo “Whispering shadows” (Ombres que xiuxiuegen) tres dels nostres alumnes de primer de Batxillerat de l’IES Ernest Lluch de Barcelona calculen la data de la fotografia del nostre institut que es mostra a GoogleEarth utilitzant (...)

Dolors Plana

economia

Estat de fluxos d’efectiu

L’edició d’aquest vídeo per part de dues professores d’Economia va suposar una millora del temps d’aprenentatge d’aquests conceptes complexos.

Jackie Robbins

1

Speakapps: Teacher Voices

El projecte Speakapps (www.speakapps.eu) ha desenvolupat eines i recursos per a la producció i interacció oral en línia. Teacher Voices és una sèrie de vídeos en la que professors de llengües expliquen com ensenyen les habilitats orals en el seu (...)

Jaume Villareal Quintana

agenda2

Com actualitzar una agenda d’aula des de Google Calendar

 Aquest vídeo complementa l’altre titulat Com incrustar una agenda escolar en un blog d’aula i explica de manera senzilla com actualitzar des de Google Calendar qualsevol agenda de classe incrustada en un blog.

agenda

Com incrustar una agenda escolar en un blog de classe

 Aquest vídeo és la continuació de Creació d’una agenda escolar i explica de manera senzilla com incrustar una agenda escolar realitzada a partir de Google Calendar en un blog de classe fet amb Blogger.

agenda3

Creació d’una agenda escolar

 Aquest vídeo exposa de manera senzilla com crear una agenda escolar a partir d’un calendari de Google. Es complementa amb els altres vídeos Com incrustar una agenda escolar i Com actualitzar una agenda d’aula des de Google Calendar.

Joan Queralt (IOC)

densitat

La densitat

Com podem esbrinar la densitat d’una substància amb només una balança de cuina, les dades de les etiquetes dels productes i una calculadora? Més vídeos de l’autor sobre usos didàctics de les TIC, portafolis i altres temes al canal propi (...)

Jordi Ibáñez Figuera

florida2

Joves pel barri

Joves pel barri… és el nom del nostre projecte i alhora un desig i una esperança. El barri de la Florida està ple de persones….persones que treballen, estudien, caminen, somriuen, canten, parlen…. i també està ple de moltes necessitats…. (...)

Lluna Pineda

nitzsche_filosofia

Filosofia de Nietzsche

Nietzsche és un dels filòsofs més importants i més influents de la història del pensament contemporani occidental. Aquí hi trobareu explicades, de forma esquemàtica, les idees principals de la seva filosofia: per una banda, la crítica a la cultura (...)

mestresclass4

El vídeo a l’aula de Filosofia

Primer pas: ideació  Com se’m va ocórrer incorporar un vídeo com aquest sobre Nietzsche a l’aula de Filosofia? El procés d’ideació no ve d’un dia per l’altre, no és el fruit d’una inspiració única o una experiència concreta (...)

Manel Trenchs

Venus de Willendorf

La Venus de Willendorf

ctivitat ”flipped classroom” realitzada amb els alumnes de 2n de batxillerat d’Història de l’Art.

Mia Agramunt

mestresclass1

Ens acompanyem per créixer

A l’Escola Àngels Garriga l’ajut entre iguals és una forma d’aprenentatge clau: els grans ajuden els petits en els hàbits diaris, en l’aprenentatge de l’informàtica i en la lectura. Aquest projecte d’aprenentatge servei, que ja suposa (...)

Núria Vives

mestresclassbaner2

Dossier d’aprenentatge

 Aquesta presentació recull les meves reflexions sobre l’aprenentatge assolit durant la realització de les activitats que hem anat fent per a l’assignatura “Adquisició i aprenentatge de la llengua catalana” a càrrec de Carme Bové Romeu dins (...)

Paula Veciana

Programa Lecxit

Lexcit, un projecte per a la promoció de la lectura

Convençuts  de la rellevància d’una bona comprensió lectora per a assegurar l’èxit educatiu, la Fundació Jaume Bofill, la Fundació ”la Caixa” i el Departament d’Ensenyament van decidir engegar un programa que abordés la qüestió l’any (...)

Projecte Mestresclass

topobios

Tutorial del projecte TopobioGrafies de l’exili català

Aquest tutorial del projecte digital TopobioGrafies de l’exili català, creat l’any 2009, va servir per mostrar als estudiants, de diversos centres educatius, com havien d’editar continguts dins d’aquest web col·laboratiu. Els (...)

viquilletra

La Viquilletra

La metodologia d’ensenyament – aprenentatge de la Viquilletra parteix de diversos enfocaments pedagògics com ara l’ensenyament per competències, l’aprenentatge cooperatiu entre iguals i el treball per projectes per ensenyar i aprendre des (...)

screencast

Edició de vídeo amb captura de pantalla

Vols editar el teu primer vídeo a partir de la captura d’allò que succeeix a la pantalla de l’ordinador? Aquí t’expliquem com fer-ho.

integrals

Integrals racionals

Diversos professors i consultors de la UOC realitzen vídeos com aquest, a partir de la captura de pantalla d’allò que s’està explicant a la pissarra digital. Un bon exemple per al professorat de matemàtiques i una eina molt útil per (...)

comparteix

Comparteix el teu coneixement!

Vols afegir el teu coneixement al projecte Mestresclass? Vols donar a conèixer una bona pràctica docent o publicar un vídeo temàtic? Mira’t aquest vídeo i t’expliquem com començar.

elements_04

Com editar un vídeo Mestresclass?

Si tens ganes d’editar un vídeo dins del projecte Mestresclass però no saps com, aquí et fem una presentació de tot el procés.  I si necessites més ajut, pots anar a la secció Taller de vídeo.  Recorda que també tens el nostre suport (...)

pas_2.3

Enregistrament de vídeo amb càmera web

Aquí teniu les instruccions per enregistrar un vídeo amb l’ajut d’una càmera web. Una manera molt simple d’enregistrar-nos una classe o documentar una bona pràctica docent. Proveu-ho, publiqueu la vostra classe o resum d’experiència (...)

pas_6

Editar amb Movie Maker

Hi ha molts i excel·lents editors de vídeo. Per al professorat que comença, però, hem preparat una guia ràpida de Movie Maker, un programa que es troba a tots els centres educatius de Catalunya i no us portarà dificultats d’aprenentatge.

Teresa Fèrriz Roure

mestres1

Llegir i escriure en línia

A partir d’un capítol de l’estudi En_línia de Daniel Cassany hem editat un vídeo on es presenten els  trets més significatius que caracteritzen -i diferencien- l’escriptura i la lectura a la xarxa.

Xavier Batlle

mestresclass3

Experimentant amb KhanAcademy a 1r d’ESO

Entrevistes als alumnes de 1r d’ESO mentre treballen amb el Khan Academy. Ells mateixos ens expliquen la seva experiència amb l’ús del vídeo en l’aprenentatge de matemàtiques.

Xavier Serra Besalú

jornades_filosofia

Jornada de Filosofia intercentres

questa Jornada de Filosofia reuneix anualment a estudiants de 2n de Batxillerat de diferents instituts de l’Alt Empordà. Cada any es tracta un tema específic; el d’enguany (el reportatge del qual es recull en aquest vídeo) ha estat ”Poder (...)