Bones pràctiques

Lexcit, un projecte per a la promoció de la lectura


5.05.2013

Convençuts  de la rellevància d’una bona comprensió lectora per a assegurar l’èxit educatiu, la Fundació Jaume Bofill, la Fundació ”la Caixa” i el Departament d’Ensenyament van decidir engegar un programa que abordés la qüestió l’any 2011.

Sabem que la mancança en comprensió lectora té efectes en el conjunt dels aprenentatges escolars. Si un infant no entén bé el que llegeix, possiblement tindrà dificultats en totes les matèries i això pot ser un predictor de l’abandonament escolar prematur. I els estudis també ens han mostrat que en la competència lectora tota la comunitat educativa hi té un paper. L’objectiu últim del programa és per tant, ambiciós i necessari: reduir el fracàs escolar tot implicant l’escola, les famílies, els infants i la ciutadania en general.

I tot això…Com ho farem?

Per començar, qualsevol ciutadà podrà implicar-se acompanyant un infant en una mentoria de lectura una hora a la setmana. També comptem amb la participació d’entitats locals que organitzen una activitat de foment de la lectura per al grup d’infants. LECXIT no es podria dur a terme sense el suport i la coordinació amb les escoles dels infants i els seus tutors i tutores. I no podem oblidar les famílies! També ens acompanyen a algunes sessions ben especials!

En els primers dos anys del programa, hi han participat 20 escoles d’arreu de Catalunya i més de 600 voluntaris/àries i infants. Els tutors/es i el voluntariat han identificat millores en la comprensió lectora, una major motivació cap a la lectura, un guany de seguretat i una major autoestima des infants. I les famílies també coincideixen en que els seu fill/a té més ganes de llegir i que llegeix millor.

Més informació a www.lectura.cat |Twitter: @lecxit | Facebook: LECXIT – Lectura per a l’Èxit Educatiu

  • Tweet This!Twitter
  • FacebookFacebook
  • Google +
  • Add to Delicious!Del.icio.us
  • Subscribe by RSSRSS

0 comentaris

Pots deixar el primer comentari.

Deixa un comentari