Àula al núvol

Recordem fòrmules matemàtiques des del pensament absurd


30.08.2013

El vídeo ens pot ajudar a recordar fórmules de matemàtiques, física… a partir del pensament absurd. Com a exemple, aquí teniu l’equació de 2n grau de matemàtiques…

Quant al procés d’elaboració d’aquest clip, no sabia ben bé com començar i vaig demanar consell a l’equip de Mestresclass. Seguint els seus suggeriments, vaig començar fent la gravació d’àudio amb l’Audacity; després vaig preparar els dibuixos mitjançant una cerca de pàgines web amb documentació sota llicència Creative Commons i els vaig editar amb l’eina de dibuix del LibreOffice. Un cop mesurat el temps que durava cada una de les seqüències a partir de l’àudio que ja tenia gravat, vaig enregistrar els fragments de vídeo amb l’Snagit (captures de pantalla en format vídeo).

Finalment, vaig editar conjuntament l’àudio amb el vídeo amb el MovieMaker i vaig afegir les caràtules d’entrada i de sortida. En aquest punt del procés em va ser molt útil el tutorial sobre el MovieMaker ja que era el primer cop que l’utilitzava.

Els dos moments més complicats va ser quadrar els temps de l’àudio amb els temps de la imatge i reduir el soroll de fons durant l’enregistrament de l’àudio. Tot, però, ho vaig resoldre amb els tutorials del taller de vídeo de Mestresclass i amb d’altres que vaig trobar a la xarxa.

Aquí teniu meu blog, per si voleu parlar-ne o consultar altres propostes per a l’ensenyament de les matemàtiques: http://aulapeuderei.blogspot.com.es/

  • Tweet This!Twitter
  • FacebookFacebook
  • Google +
  • Add to Delicious!Del.icio.us
  • Subscribe by RSSRSS

1 comentari

  1. ramon perez
    5.10.2013, 6:56h

    Genial!!! Molta imaginació i creativitat! !!

Deixa un comentari